20-04-2020 Coronacrisis in Zaanstad

Beste Zaankanters,

Helaas is het vanwege de coronacrisis voor het Burgerplatform Zaanstad nog niet mogelijk om bijeenkomsten te organiseren. Maar alle aangesloten organisaties zijn ieder op eigen wijze wel actief en werken samen waar nodig. Misschien zelfs actiever dan anders. Overal komt men onverwachte vragen tegen waar oplossingen voor gezocht moeten worden.

Wat het coronavirus zo moeilijk uit te roeien maakt: dit weten we ...

Het niet bij elkaar mogen komen geeft ook ruimte voor een stukje bezinning. We kunnen met elkaar afstemmen, samenwerken, aansluiting zoeken met beleidsmakers en toezien op cliƫntenparticipatie. Juist nu moeten we sociale vraagstukken en aandachtspunten naar voren schuiven. Collectieve voorzieningen komen onder druk te staan omdat we kunnen verwachten dat onze economie een flinke klap krijgt met grote gevolgen. Het Burgerplatform Zaanstad is er om de belangen van alle inwoners van Zaanstad te behartigen. En dat is nodig, zeker ook voor de kwetsbaren en ouderen onder ons in deze onzekere periode.

Houd moed, we komen hier gezamenlijk doorheen. Heeft u vragen of wilt u ons deelgenoot maken van uw zorgen m.b.t. de collectieve voorzieningen? Schroom niet en neem contact met ons op.

Nora Swagerman
Voorzitter Burgerplatform Zaanstad

Informatie van het RIVM over het coronavirus (COVID-19) en de huidige stand van zaken: klik hier >>

Gemeentelijke informatie Informatie over dienstverlening voor Zaanse inwoners en ondernemers: klik hier >>

Even eruit? Kijk live naar het strand en andere mooie plekken via de camtaxi: klik hier >>