Op weg naar schoner en beter openbaar vervoer!

Op zondag10 december gaat de nieuwe dienstregelingen in van de meeste vormen van openbaar vervoer. Dat betekend voor de Zaanstreek niet echt grote en schokkende veranderingen. Bekijk hier de nieuwe Connexxion dienstregeling voor 2018. Zie ook de site www.westerkoog.eu .

Als u in uw omgeving gebruik makend van het ov storende fouten in de rooster ziet, dan kunt u dat bij zowel Connexxion als bij mij melden g.balke@kpnmail.nl .

Dan nog iets over de vernieuwing in het ov, vooral in de regio rond Schiphol. Daar begint Connexxion op 10 december al voor een deel te rijden met nieuw en elektrisch materieel. De regio heet Amstelland Meerlanden. U kunt op de site van Connexxion het e.e.a. bekijken.

Als voorproef werden we op vrijdag 10 november uitgenodigd in Uithoorn om een aantal nieuwe modellen te bekijken. Dat was een waar genoegen, schitterende nieuwe bussen, zowel normale bussen, gelede bussen dubbeldeks bussen doen hun intrede in het sterk groeiende verkeer rond onze nationale luchthaven Schiphol.

 

Ook gaat Connexxion in de Zaanstreek op de lijnen 65 en 67 rijden met elektrische bussen. Deze bussen waren daar nog niet te zien, maar zijn kleiner dan de voertuigen die er nu rijden 10,5 m i.p.v. 13.5 m.

Daarom bij ons ook de eerste stad naar milieu bewust rijden. Wanneer deze voertuigen worden geïntroduceerd is op dit moment nog niet bekend, maar zodra dit bekend is zal er op deze plaats melding van worden gemaakt.

Tot zover het laatste nieuws uit de Vervoersregio Amsterdam.

Gerard Balke