MAAK.Zaanstad

Onderzoek MAAK.Zaanstad 2016Mensen zijn en maken de stad. MAAK.Zaanstad gaat over de stad, en dus over mensen. MAAK.Zaanstad legt het accent op de ruimtelijke en economische ontwikkeling van de stad. MAAK.Zaanstad wil er aan bijdragen dat Zaanstad een stad is waar mensen willen wonen, werken en leren,  waar mensen voor elkaar willen zorgen en met elkaar plezier hebben.

In november en december 2015 is er in de stad veel gesproken over de toekomst van de stad. In zaaltjes, op facebook en in de MAAK.Zaanstad-bus. Op basis van die gesprekken zijn bouwstenen voor het verhaal geformuleerd en een houtskoolschets gemaakt.

Kwaliteit. Als het ergens over gaat in MAAK.Zaanstad, dan is het kwaliteit. De kwaliteit van leven in Zaanstad verhogen, van wonen, werken, leren en plezier maken. De toekomst dient zich vanzelf aan. De uitdaging van MAAK.Zaanstad is haar naar onze hand te zetten en kwaliteit toe te voegen aan onze stad.

Vele uitdagingen komen op ons af. De Nederlandse bevolking – en zo ook de Zaanse – is aan het vergrijzen. Technologische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit en hebben grote invloed op de manier waarop we leven en werken. We staan aan de vooravond van een energie-transitie die zijn weerga niet kent. De vraag is niet of we omschakelen van fossiele naar duurzame energie, maar wanneer en hoe we dat gaan doen.

Lees verder MAAK.Zaanstad (PDF).