Evean start unieke woonvorm voor ouderen

 

“Zelfstandig wonen, maar samen onder één dak”

Zorgorganisatie Evean opent in januari 2017 een nieuwe en unieke woonvorm in Zaandam. Een woonvorm waar ouderen geheel zelfstandig kunnen wonen, maar waar ontmoeting en ondersteuning in het zelfde pand aangeboden wordt. Om dit concept te kunnen realiseren heeft Evean nauw samen gewerkt met de gemeente Zaanstad en woningbouwcorporatie Parteon.

Waarom een nieuwe concept?

Omdat ouderen niet meer in aanmerking komen voor verblijf in een verzorgingshuis, blijven zij tegenwoordig langer thuis wonen. Bij een deel van de ouderen leidt dit tot verlies van contacten, eenzaamheid of een gevoel van onveiligheid. Evean is op zoek gegaan naar een manier om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen en tóch dat gevoel van veiligheid en betrokkenheid in de maatschappij te bieden.

Hoe werkt het?

Men huurt een appartement bij Evean en ontvangt thuiszorg van Evean (op basis van een zorgindicatie). De toewijzing van de woningen vindt plaats door Evean.

Bij de huur van het appartement biedt Evean een basispakket aan diensten. Dit basispakket bestaat onder andere uit een aantal warme maaltijden, koffie en thee in het restaurant en overdag de aanwezigheid van een medewerker. Daarnaast kan een bewoner, tegen betaling, gebruik maken van diverse extra ondersteunende diensten: boodschappenservice, was- en strijkservice, huishoudelijke hulp en vervoersdienst. Op de begane grond van het gebouw vindt men een gezondheidscentrum met fysiotherapeut, ergotherapeut, kapper, pedicure, prikpost SALT, dagbesteding, de huisarts en een audicien/opticien.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met Evean via telefoonnummer: 0299 39 44 47. Mailen kan ook: verzorgdwonen@evean.nl

www.evean.nl/verzorgdwonen